Om dit verslag te schrijven moet ik woorden vinden om het KPN event te beschrijven dat wij in mei van dit jaar hebben mogen organiseren. Maar hoe beschrijf je “Afzien op nijdige hellingen, kasseistroken, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen, goed gezelschap en TOPsport in optima forma?

Woorden waaien namelijk weg, tussen Oudenaarde en Geraardsbergen.

Maar toch: stil valt het niet, in de sfeervolle brasserie van het centrum ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Dat ligt natuurlijk aan onze gast de drievoudig winnaar, en oud wereldkampioen Johan Museeuw die nooit om volzinnen verlegen zit. Met passie, en Vlaamse tongval kletst hij over de koers, over de Ronde, en zijn drie overwinningen, over d’n hellingen, maar ook over Collega renners, kleppers die hij allen meer dan eens versloeg, daar in het winderige slijk, tussen Brugge en Gent.

Dan is het tijd om met onze 60 gasten de fiets op te zoeken en de tocht aan te vangen. Verdeeld over twee groepen starten wij voor een mooie fietsbeleving. Johan, die zich tussen de op de fiets netwerkende gasten begeeft en steevast op elk klimmetje wel lucht in de longen had om aan het woord te blijven. De materiaalwagen en de meereizende fotograaf maakte er een “echte” koers van.

Na een welverdiende heerlijke pasta lunch, waar beide groepen gelijktijdig aanwezig waren, was het tijd voor het klapstuk, de iconische Muur van Geraardsbergen. Bovenop dit monument waar uiteraard de groep voor de kapel geportretteerd werd. De begeleiding bracht de groepen over mooie binnenwegen feilloos, over kasseienstrook en hellingen naar de laatste kilometer. En als je dan tevreden gezichten mag bewonderen en mooie verhalen mag ontvangen onder het genot van een Kwaremont uit een bolleke. Op het terras van de kleed en douche gelegenheid, dan kunnen we terug kijken op een geslaagd event.